Elenerg, trgovina, proizvodnja, servis električnih vozil d.o.o.
Bukovec 12a
2314 Zgornja Polskava
Davčna številka: SI 40486796
Matična številka: 8591601000

POSLOVNA ENOTA:
Elenerg, trgovina, proizvodnja, servis električnih vozil d.o.o.
Trg svobode 18
2310 Slovenska Bistrica

O podjetju Elenerg d.o.o. 
Ime podjetja generično pomeni EL – kot okrajšava za elektriko kot vir, ENERG pa kot koren besed ENERGent, ENERGija, ENERGičen, katerega sinergija je pojem okrog katerega se danes svet vrti. Podjetje Elenerg d.o.o. je nastalo kot posledica ugodnih razmer na trgu, kjer se napoveduje velik potencial produktom trajne mobilnosti in električna kolesa so ena izmed njih. Ideja se je rodila že pred leti, vendar je morala dozoreti v naših glavah. Aktivnosti o ustanovitvi so se začele odvijati koncem leta 2019, kjer so napovedi Greatbike združenja napovedovala velik naskok po povpraševanju električnih koles. Sodelovanja z evropskimi proizvajalci so postala zanimivejša zaradi nekonkurenčnih vzhodnih proizvajalcev. Različnim vzhodnim proizvajalcem (predvsem na Kitajskem), je Evropska unija naložila antidumping klavzulo po različnih stopnjah, s čimer so zaščitili evropskega proizvajalca. V Evropi imamo veliko kvalitetnih in neprepoznavnih blagovnih znamk in tako smo se v podjetju Elenerg d.o.o. odločili, tem podjetjem odpreti vrata na slovenski trg in omogočiti končnim uporabnikom popolnoma nov koncept dizajna in kakovosti.

Vizija
Razviti prepoznavno in priznano podjetje, ki bo postalo sinonim za kakovostno in konkurenčne produkte na področju električnih in neelektričnih koles in njih opreme, v prihodnosti pa se načrtuje ustanovitev svoje blagovne znamke in lastna proizvodnja električnih koles, ki bo plod slovenskega znanja in slovenskih resursov.

Na poti k izpolnitvi vizije nas vodijo visoki kakovostni standardi, kulturno poslovni odnosi, dolgoročna strateška partnerstva z dobavitelji, ter maksimalni angažma za dosego končnega zadovoljstva naših kupcev in nenehna želja po sprejemanju novih znanj in implementacija le-tega na trg.

Temeljne vrednote

  • Strokovno znanje, 
  • odprtost do novih idej in sprememb, 
  • nenehni razvoj in učenje, 
  • gradnja dolgoročnih partnerskih odnosov z zaposlenimi in s poslovnimi partnerji,
  • prijaznost in kratek odzivni čas v vseh primerih poslovanja (svetovanje, pravilna izbira, prodaja, servis, tehnična podpora…).

Direktor: Dejan Gradišnik univ.dipl.inž.str.