Zakaj izbrati električno kolo ? 

Električno kolo je v današnjem času postalo zelo zanimivo, ker je uporabno za vse starostne kategorije. V široki ponudbi so električna kolesa za starostnike, moške, ženske in nenazadnje tudi za otroke.

Električno kolo je v prvi vrsti primerno za starejše ljudi, ki se soočajo s težavo fizične kondicije. Z električnim kolesom in z različno stopnjo asistence ga lahko uporabijo v vseh primerih vožnje. Starejšim so se z električnim kolesom na  široko odprla vrata h kvalitetnemu in aktivnemu preživljanju v naravi.

Preden nadaljujeva … 😊

Ne pozabi nam SLEDITI in nas VŠEČKATI  👇🏼  

Facebookhttps://www.facebook.com/ebicikl/

Instagramhttps://www.instagram.com/ebicikl/

 

Torej električna kolesa … 🧐

E-kolesa vse bolj zamenjujejo avtomobil kot prevozna sredstva na delo ali drug opravek, če le ta niso preveč oddaljena. V takšnem primeru se vožnja z električnim kolesom veliko bolj splača kot z avtom. Cilj je tudi v prihodnje, da bo država subvencionirala uporabnike, ki izboljšujejo trajno mobilnost v mestih.

Srečamo se tudi z uporabniki, ki svoj dopust in prosti čas ne glede na lokacijo preživljajo zelo aktivno s svojim kolesom. Za to vrsto uporabnikov so najboljša zložljiva električna kolesa. Zložljiva električna kolesa enostavno pospravite v prtljažnik avtomobila, saj zavzamejo malo prostora.

Prednosti električnih koles je v enostavnosti parkiranja v mestih, kjer ne potrebujete veliko prostora. Na žalost pa se je v večjih mestih že pojavila težava, da je omejitev 25 km/h, ki jih imajo električna kolesa, prenizka hitrost za dobro pretočnost v jutranjih in popoldanskih konicah. Želje po spremembi zakonodaje za električna kolesa v Evropski uniji (predvsem v državah kot so Nizozemska, Češka,..) gredo v smeri dviga te hitrosti, kjer še ne potrebujete homologacije in registracije električnega kolesa.

Gorsko električno kolo je trenutno na slovenskem trgu najbolj iskano električno kolo. Omenjeno električno kolo vam omogoča premagovanje poti, ki niso samo ravne in asfaltirane, temveč tudi makadamske, lahko so tudi kolovozi, blatne poti, … Gorska električna kolesa so vzmetena spredaj in zadaj ali pa samo spredaj tako, da je vožnja z njimi po težkih terenih lahko tudi komfortna in lahko premagljiva.

Ženska električna kolesa prihajajo v ospredje z vidika, da so osebe nežnejšega spola hitrejše pri istem vnosu moči, s tem pa so lahko primerljive s svojimi partnerji. Tako marsikateri izlet ni več individualen.

Doseg je eden od glavnih lastnosti električnih koles. Z njim lahko prekolesarite tudi do 150 kilometrov naenkrat. Domet je seveda potrebno gledati skozi prizmo različnih pogojev vožnje. Temperatura, vlaga, teža kolesa in kolesarja, veter, stopnja asistence in še bi lahko naštevali.

 

Električno kolo in njegove prednosti

  • Cenejše prevozno sredstvo na kratke razdalje,
  • Je okolju prijazno,
  • Kolesarski vzponi navkreber postanejo zabavni,
  • Hitreje premaguje razdalje,
  • Poskrbi, da boste bolj aktivni in v naravi,
  • Predstavlja užitek v vožnji za vse generacije.

Električno kolo bo poskrbelo, da bo tvoje kolesarsko potovanje potekalo hitreje, trajalo dlje, pri tem pa si boš lahko prilagajal težavnost poti ☝🏼

Za pravo električno kolo pa lahko preveriš našo široko ponudbo 🤩