POGOSTA VPRAŠANJA

1. Ali nudite osebno dostavo?

Na voljo je možnost osebne dostave, ob kateri vam na kratko predstavimo in vas poučimo o vseh pomembnejših vidikih s strani delovanja, vzdrževanja in varnosti električnega kolesa. Osebna dostava je plačljiva.

2. Načini plačila?

  • plačilo na TRR
  • plačilo po prevzemu
  • plačilo preko Pay Pal-a

3. Ali je potrebna registracija električnega kolesa?

Vsa kolesa, ki imajo zakonsko predpisano moč motorja pod 250W, ki pri hitrosti kolesa 25km/h prekine pomoč pri pedaliranju, ni potrebno registrirati.

Na trgu so modeli električnih koles, ki omogočajo asistenco pri vožnji nad 25km/h (Speedpedelec), ki pa so zakonsko obvezani k registraciji in homologaciji. Letni strošek registracije v Sloveniji je trenutno 60-70€.

Električno kolo Speedpedelec lahko najdete tudi v naši ponudbi.

4. Kakšno kolo naj izberem?

Ker je na trgu več vrst električnih koles, se morate odločiti za kaj boste kolo uporabljali. Ko se odločite za tip kolesa, Vam bomo v našem razstavnem prostoru z veseljem pomagali pri izbiri pravilne velikosti kolesa, moči ustrezne baterije in vrsti pogona.

5. Ali lahko uporabljam kolo, ko dežuje?

Da, kolo lahko uporabljate med dežjem. Kolo ustreza zahtevam certifikata IPX4.

6. Življenjska doba / vzdrževanje baterije?

Baterije na splošno zagotavljajo vsaj 1000 ciklov polnjenja. Kapaciteta baterije se z leti seveda manjša. S pravilno uporabo baterije med in izven sezone lahko občutno omilimo izgubo njene moči.

Izven sezone ali med daljšo neuporabo kolesa se priporoča shranjevanje baterije na sobni temperaturi na napolnjenosti okrog  50%.

7. Lahko vozim kolo z izpraznjeno baterijo?

Da, običajno se lahko vozite s kolesom, tudi če je baterija popolnoma izpraznjena, le da pri tem nimate pogonske asitence.

8. Ali temperatura vpliva na zmogljivost baterije?

Pri nizki temperaturi zmogljivost baterije pade hitreje. Če potrebujete maksimalen domet, priporočamo, da pred vožnjo baterijo polnite in skladiščite na sobni temperaturi.

9. Kakšen je domet kolesa na eno polnjenje?

Domet kolesa je v največji meri odvisen od kvalitete in kapacitete baterije in kakovosti motorja. Seveda pa na domet vplivajo tudi razgibanost poti, stopnja asistence, teža kolesarja, zunanja temperatura, napolnjenost pnevmatik…

10. Ali se lahko vozim z električnim kolesom tudi pri nižjih temperaturah?

Seveda. Vožnja z električnim kolesom je priporočljiva tudi pri nižjih temperaturah. Na nizki temperaturi odsvetujemo daljše shranjevanje baterije.

11. Ali so na voljo luči, ko je baterija prazna?

Da, tudi ko je baterija prazna (to pomeni 0%), so lučke na voljo približno še dve uri.

12. Kako zamenjam pnevmatiko?

Pri kolesih s srednjim motorjem je napako mogoče normalno odpraviti. Pri kolesih s sprednjim ali zadnjim motorjem je potrebno previdno popustiti kabel motorja in ga odklopiti, preden kolo odstranite z vilic / ogrodja.

13. Kaj naj storim, če kolo ne pokaže hitrosti?

Preverite pravilen položaj magnetnega senzorja hitrosti. Če se težava še vedno pojavlja, se obrnite na prodajalca.

14. Kakšna je teža kolesa?

Teža kolesa je približno 18 – 24kg brez baterije (odvisno od vrste in okvirja).

15. Ali je mogoče med kolesarjenjem izklopiti / vklopiti sistem?

Da, mogoče je z vklopom / izklopom na zaslonu. Ko se sistem med vožnjo vklopi, bo prišlo do zamude podpore (pomoči) pedala.

16. Ali lahko uporabim drugo baterijo od prvotne?

Pod nobenim pogojem ni dovoljeno uporabljati druge baterije, kot je originalna, certificirana baterija. V takšnih primerih je garancija nična.

17. Ali moja kadenca (pogostost pedaliranja) vpliva na moč motorja?

Da, vendar le pri srednjem motorju, ki doseže največjo moč pri kadenci približno 60 – 70 RPM.